+31(0)652598296 info@vliegkracht.nl

Intervisie

Als je meer uit jezelf wilt halen. Verdieping wilt aanbrengen in je kennis en kunde binnen het team. De wens hebt om effectiever met jouw gehele team te werken. Als je wilt uitwisselen hoe collega’s met dilemma’s omgaan. Dan kan het fijn zijn om met elkaar te sparren. Elkaar ondersteunen en met elkaar mee te denken.

VliegKracht faciliteert intervisiebijeenkomsten waardoor je samen aan de slag kunt gaan met jullie wensen. Van organisatievraagstukken tot persoonlijke dilemma’s, van inhoudelijke problemen tot emotionele ondersteuning.
Het voordeel van intervisie is de herkenbaarheid van de intervisievraagstukken. In een team lopen collega’s vaak tegen dezelfde dilemma’s aan zonder dit van elkaar te weten. Er is over het algemeen een zeer grote mate van herkenbaarheid. Door te delen, met elkaar mee te denken, en je eigen invloed onder de loep te nemen, komt er ruimte voor een stappenplan. Problemen worden kansen en samen kom je tot oplossingen. In dit proces ontstaat er een transparante communicatie. Deze zorgt voor meer verbinding met elkaar, vertrouwen in elkaar en hiermee saamhorigheid. Hierdoor is optimale ontwikkeling en verdieping mogelijk binnen een team.

De intervisies van VliegKracht kenmerken zich met de woorden; leuk, veilig en zonder oordeel. Dit betekent dat:

A

De intervisie verloopt via een vaste structuur waarbij de facilitator het proces, de tijd en de veiligheid bewaakt.

A

Informatie, die wordt uitgewisseld, vertrouwelijk wordt behandeld

A

Er eerst ruimte wordt geschonken aan de veiligheid binnen de groep zodat er gelijkwaardig gedeeld kan worden. Iedereen mag zijn zoals die is. Elk intervisievraagstuk is even belangrijk en ontvangt evenveel tijd en aandacht

A

Er in de sessies vooral ook leuke dingen worden aangeboden zodat jij en je team plezier ervaren. Lachen is een belangrijke factor in een ontwikkelingsproces.

A

Naast dat jullie de diepte in mogen, is er ook veel aandacht voor praktische oefeningen om lastige situaties hanteerbaar te maken. Hiermee worden niet alleen belemmerende patronen of overtuigingen omgebogen, maar leert je team ook concreet omgaan met (eventuele) toekomstige lastige situaties

A

Er wordt altijd uitgegaan van jouw eigen cirkel van invloed. Dus welke stappen zijn uiteindelijk nodig om het dilemma te transformeren naar een werkbaar gegeven.

A

Uiteindelijk ontstaat er een helder stappenplan om jullie ontwikkeling te kunnen uitdiepen, borgen en eventueel veranderingen binnen de organisatie te bewerkstelligen

Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Maatwerk

  Duur: 3,5 uur per            sessie

Wil je meer weten over de inhoud van deze intervisie? Of wil je informatie over de investering? Neem dan gerust contact op.

Verbindend

Vakkundig

Inspirerend

Verdiepend

Creatief

Contactgegevens

Kim Biemans 

+31(0)652598296

info@vliegkracht.nl

Bedrijfsgegevens

Privacyverklaring

KvK 62614495

Social Media

Pin It on Pinterest